torsdag 28/3

Härliga uppträdanden av cabarégänget! Ni var jätteduktiga! Resten av klassen får beröm för att ni var en bra och entusiastisk publik!

Första musiklektionen med Emil gick bra. Man fick berätta om sin favoritmusik, och fundera på vad musik är och vad ljud är.

GLAD PÅSK! Ha ett härligt lov!

(Kom ihåg att det är förbjudet att bryta armar eller ben! ♥ Vi vill ha er alla tillbaka friska och pigga efter lovet!!)

Påskkram till alla goa barn! /Susanne

onsdag 27/3

Brev från fröken:

Idag var jag äntligen tillbaka i klassen efter all ” vård av sjuka barn” en period. Det var kul att se alla pigga barn igen! Idag skrev vi den sista delen av de nationella proven i svenska. Efter lovet drar vi igång med matematikproven.

Vi jobbar ju med historia och idag har jag läst ännu en bok om Folke och hans tidsresor. Idag handlade den om bronsåldern. Jag tror barnen gillar dem! Efter fyrtio minuters läsning ( fortsätt! mer!) fick boken spontana applåder när den var slut! Sedan drog halva klassen ut på rast och började göra hällristningar i snön! Det är så kul när det vi läser om får en fortsättning i barnens lek, Tidigare veckor har vi haft ett par stenåldersläger i skogen också.

Vi fick tid till lite (särskilt efterfrågat) påskpyssel / måla påskbilder och städning av lådor också. Och så har ju cabarégänget hunnit öva inför imorgon också.

GLAD PÅSK och ett härligt lov önskar er Susanne

fredag

Vi åt hamburgare till lunch!

På den engelska filmen The Game handlade det om kroppen och kläder idag.

Vi har haft bad!

På morgonen hade vi elevens val. På torsdag är det cabaré!

20/3

Nu har vi börjat läsa om bronsåldern. Vi har jobbat vidare med stenåldersberättelserna också. Ett par grupper är nästan klara med sina filmer. På bilden gjorde vi påskleksaker. Man klippte ut en påskkärring med stor näsa och sedan skulle man kunna fånga en piprensare-ring runt näsan. Det var inte så lätt som man trodde.

Ons 13/3-13

Idag har vi gjort klart våra stenålders bilder. Då fick vi klipa ut figurer som skulle va med i våra stenålders filmer.

Några i klassen jobbade med bråk  och några gjorde stenålders filmerna.

Idag fick vi kyckling och ris.

Vi har jobbat med bråk.

Arvid och Samuel har bloggat idag.

Vinnare!

,,,och vi har en vinnare!!!!

Äntligen har någon vågat chansa i kräldjurstävlingen! Vi gratulerar Martins pappa Lars som gissat på att vi har sex sorters kräldjur i Sverige! Det var inte bara nära rätt  – utan helt rätt! Så alla ni ormrädda/kräldjursrädda mammor och pappor därute kan ta det lugnt, stannar ni i Sverige finns det inte så många olika sorter att gömma sig för…

onsdag 6/3

På bilden gjorde vi stenåldern bilder i grupper det fanns jägarstenåldern och bondestenåldern.

Vi gjorde berättelser om stenåldern sen ska vi göra på ipad.

På rasten lekte några innebandy då gjorde Rasmus ett mål.

Till luch fick vi kykling  gratäng

Elias och Ludvig har bloggat i dag hej då

måndag 4 mars

Vi har jobbat med rubriker. Vi skulle sätta rubriker på texter.

Vi har gratulerat Elias som har fyllt år.

VI har haft so. Då pratade vi om förr i tiden (stenåldern) och eld. I andra gruppen fick man ta en lapp och göra en girland. Den hänger i korridoren. På lappen står vad vi  och kompisen är bra på!

Till lunch fick vi pannkaka och sylt.

På engelskan fick vi kolla på bilder från när Susanne var i London. Nu vill några åka dit på semester. På bilderna fanns Big Ben, drottningens slott och vakter, Londons största park, telefonkiosker, London Eye, Marble Arch och gatuartister. Gatuartisterna var utklädda till statyer och en som bara satt liksom. Vi fick se Perrong 9 3/4  på Kings Cross Station. Vet ni vart man hamnar om man åker därifrån? Det fanns en kung för länge sedan som halshögg sina fruar när han tröttnat på dem.