onsdag 28/11

Vi har hängt upp planeterna i våra rymdlådor.Till lunch fick vi kebebgryta och ris. Vi har fått ett häfte med former, figurer och mönster. Innan lekte vi hänga gubbe. Några i klassen har haft snöbollskrig. I morse läste vi om Värmland och Nils Holgersson. Innan lunch hade vi klassråd. I morse gick några på elevråd. Några var på kör.

måndag 26/11

Idag var Berta på besök och gjorde kemiexperiment. Nu var frågan: hur får man lördagsgodiset att räcka längre? Ja imorgon hoppas vi experimentet är klart så vi kan få svar på det.

Vi har lärt oss om Trientalis Europeaea. Vet ni vad det är för något?

fredag 23/11

Idag var det skridskoåkning på förmiddgaen. Om ni vill se bilder från dagens skridskoövningar kan ni gå in på Mosippan 3s blogg (Trolldruvorna), inlägget från denna vecka.  Där finns ett helt gång bilder. (Klicka på bilden så förstoras den.)

21/11 2012

Till lunch fick vi pannkaka, sylt, äppelmos & kaviar.

Vi har jobbat med rymden då hängde vi upp våra planeter i rymdlådan.

Vi har haft kör i musiksalen.

Vi har haft pilen då fick några jobba på datorn & några jobbade med matteboken.

På morgonen fick vi skriva i välskrivningsboken.

SAMUEL & EMIL har bloggat idag.

tisdag 20/11

Vi har haft matte. Vi hade en påse då vi skulle ta upp olika geometriska saker och kunna namnen. Det var kon, kub, klot, cylinder och rätblock.

Till lunch fick vi korv stroganoff.

Vi ska ha idrott.

Nu ska vi ta reda på något om SVARTA HÅL!!

måndag 19/11

WOW! Vilka fantastiska berättelser jag sitter och läser ikväll! Ni har verkligen gjort ett bra jobb Backsippan 3! Hälsningar från fröken Susanne ♥

(För alla er som inte vet skrev eleverna idag berättelser på temat ”En dröm” eller ”En vän” på svenskalektionen. De flesta satt och skrev i ungefär fyrtio minuter och många har t o m hunnit börja rätta stavning och punkter själva sina berättelser! Sedan är det ju en konst att få med både inledning, handling och avslutning också. Brilliant!)

fredag 16 november

Idag har backsippan3 och mosippan3 åkt skridskor.

Pontus,Ludvig,Anna och Alida har spelat engelskt spel på pc.

Vi har haft match på skridskorna.

Idag har vi haft elevens val.

Vi har tittar på film om stjärnor.

stjärnor blinkar inte fast det kanske ser ut som det för det är en stjäna igenklgen det är ett brinande klot också.

Jonathan och Ludvig har bloggat idag

onsdag 14/11

Idag har vi övat på att skriva adresser, både våra egna och frökens. Postnumret har vi också övat.

Vi har gått på promenad i Filipstad. Vi såg lasarettet, John Ericssons mausoleum, kanonudden, spaden i trädet och en minnessten med John och Nils Ericsson. En annan dag fortsätter vi promenaden och ser ännu fler sevärdheter i Filipstad.

Det börjar bli klart med rymdlådorna. Nu är de flestas lådor och planeter klara. Nu ska vi bara sätta ihop det.