fredag 28/9

Till mat hade vi pannbiff brunsås och potatis.

Idag har vi haft engelska och gjorde bilder till en ramsa.

How many foxes in how many boxes?

Några spelade EM i fotboll på rasten.

Vi har kollat på dansföreställning den var bra och rolig. Några fick autografer av dom som dansade. Vissa fick testa deras masker.

Här ser ni dansarna i masker.

Vi har bloggat. Sen ska vi ha fritt.

Idag har vi haft elevens val.

Pontus och Ida har bloggat.

onsdag 26/9

Idag fick vi pannkaka & sylt till lunch.

Idag har vi haft en rolig dag.

Alla har jobbat med  uppstelning på matten.killarna har jagat tjejerna

på rasten.

på svenskan har vi jobbat med ?.

Idag ska vi jobba med rymden.

vi har sett på  en film om john& nils ericsson.

snart ska vi måla.

Idag har Mathea & Emil bloggat.

tisdag 25/9

Här är Ubongo!

Idag har vi delat gruppen och en del fick spela Ubongo, en del fick spela Blokus och en del fick jobba med svenska. Några har byggt med Kapla. Idag var det veckans lek på rasten och det var Vampyrleken. Vi har haft matte. Till lunch fick vi spaghetti. Idag ska vi ha idrott – kägelboll. Några fick börja med uppställning på matten.

Här ser ni hur bilderna vi gjorde igår ser ut.

fredag 21/9

idag har vi haft skoljoggen. Några tyckte att det var jobbigt och ramlade och nästan spydde. Vi fick diplom efter skoljoggen. på gympan provgick vi skoljoggen ock så kände vi på pulsen. idag fick vi fisk kall sås och potatis.

Idag har vi haft elevens val. På hemkunskapen fick man städa och skura golv.Mathea har gjort en topplista om efterrätter på elevens val.

Samuel.L och Martin har bloggat.

19/9-2012

Vi har jobbat med matte gåtor i grupp.

Vi har jobbat med no och Sverige.

Idag har vi skrivit fakta om Merkurius.

Mosippan3 och Backsippan3 har spelat fotbolls-vm på rasten.

Vi har lärt oss vart värmland ligger på kartan.

Några har spelat Ubongo idag.

Vi har ätit mos och korv.

Idag har Samuel H och Alida bloggat.

fredag 14/9

vi har läst i dag.

vi har haft idrott. vi har haft mörkekuragömma och diskokull.

vi har haft matte. vi jobbade i matteboken och vi hade gåtor och letrådar.

Ledtrådsmatte: Man jobbar i grupp och får lista ut gåtan med hjälp av alla ledtrådar.

vi har haft engelska uttalsövning. ”Red and yellow, green and blue, I am Elias, who are you?”

vi har skrivit bärettelse.

vi har ätit kykling-lasagne.

Vi har bloggat.

vi bloggar tillsammans

Elias och Ludvig har bloggat idag

onsdag

Vi har varit på biblioteket. Först hade Therese bokprat för oss och sedan fick vi låna böcker till klassrummet. Vi har börjat läsa dem också. Några har fått läsa en liten bit ur sina böcker högt för Susanne.

På matten gjorde vi egna stapeldiagram.

Vi tittade på vattenexperimentet från igår. Det som stod i frysen hade fått en liten extra topp av is som var över kanten på koppen. Det är för att ”isen tar med plats än när det var vatten”. Vi pratade om vattnets former – gas, flytande och fast form.

Vi har tittat på kartan över Filipstad och försökt hitta vår egen adress, Åsenskolan och biblioteket på kartan. Det finns symboler man kan leta efter och få hjälp av på kartan.